Mer om Christer Pettersson

Jag har arbetat med någon form av digitala medier sedan 1992, när jag började på IDG, Sveriges största mediehus inom it, teknik och affärer.

Efter IDG började jag på Eniro som webbansvarig 2001, först för Gulasidorna.se men sedan som ansvarig för eniro.se.

Under 2011 jobbade jag på produktsökmotorn alaTest, som ansvarig för webben och det mobila, sedan var jag tillbaka på IDG under två år som marknadschef och e-handelsansvarig för IDG:s konsumentprodukter.

Från årsskiftet 2013/2014 jobbade jag på Apollo som Nordic E-commerce Manager och från och med september 2015 hittar ni mig på arvato där jag för närvarande jobbar som Head of E-commerce.

arvato erbjuder betallösningar och finansiella lösningar (t ex inkasso och factoring), framför allt inom detalj- och e-handel, och lanserade i september 2015 en ny betalmetod som gjort succé i stora delar av Europa: AfterPay. Alla olika betalsätt, som faktura och kortbetalningar, finns integrerade i AfterPay och du kan som e-handlare erbjuda allt från delbetalning till kredit utan att ta någon ekonomisk risk.

Jag har även skrivit ett antal böcker, såväl facklitteratur som mer skönlitterärt. T ex Sökmotormarknadsföring: så får du fler besökare och kunder via sökmotorerna (tillsammans med Urban Lindstedt) och barn- och ungdomsboken Ligan på Koh Lanta.

Jag föreläser gärna och ni når mig på: christer [@] gmail.com

 

Disclaimers:

Alla inlägg på SocialCommerce.se är helt baserade på min egen erfarenhet och mina egna synpunkter och åsikter, och är inte alls skrivna för att på något reflektera nuvarande eller tidigare arbetsgivares inställning eller position i olika frågor. Detsamma gäller när jag skriver på Dagensanalys.se och Ehandel.se.

För transparensens skulle kan kanske följande också vara värt att nämna:

Jag har tidigare varit aktiv som hobbyredaktör på resesajten Backpacking.se och jag gästbloggar på andra bloggar med inriktning på digital marknadsföring och digital transformation.

Min fru är aktiv inom e-handel och driver ett antal e-butiker som MrDustbag.se och Dammtussen.se som säljer dammsugarpåsar, dammsugarfilter och dammsugarmunstycken på nätet, vilket är ett högst konkurrensutsatt segment. Hon driver även en butik som tillhandahåller ortopediska hjälpmedel för träning och hälsa och en butik med samma inriktning i Norge (Ortopediske.no – ortopediske hjelpemidler) och Finland (ortopedisia apuvälineitä).