SEO för e-handlare

Posted March 14th, 2014 in E-handel, SEO by Christer Pettersson

Det blev mycket SEO i veckan, först IAB:s seminarium om sökmarknadsföring i cross-platforms i början av veckan och sedan Webguide Partners frukostseminarium “SEO for e-commerce” dagen efter.

Återkommer till IAB:s seminarium om sökmarknadsföring vid ett senare tillfälle, men “SEO for e-commerce” var faktiskt riktigt bra, där Jonas Larsson kom med handfasta råd och tips för e-handlare.

Några tips ur högen:
- Tänk på mer än en sida som startsida, d v s alla sidor i butiken där användarna startar måste också fungera som en startsida (t ex välbesökta produkt- och kategorisidor dit många besökare kommer utan att passera er vanliga startsida).
- Tänk på era kategorisidor som landsidor, där användaren ska kunna få ut mer än bara se en massa produkter. Addera till exempel topplistor, bäst-i-test-information, produkttips, vad-ska-man-tänka-på-innan-köpet-texter – helt enkelt fler typer av innehåll.
- Bra produktsidor har (enligt Webguide Partner) Cyberphoto – se exempel på produktsida hos Cyberphoto.
- Användargenererat innehåll skapar ju såväl unikt innehåller som trovärdighet (och mikrodata) och ett bra exempel är CoolStuff – se produktsida på Coolstuff med integrerat användarskapat innehåll.

Och just nu ligger presentationerna från Webguide Partners frukostseminarium “SEO for e-commerce” uppe här.

SEO-tips för din e-handel – i ny form

Posted February 9th, 2012 in E-handel, Facebook, SEO by Christer Pettersson

Träffade Christian Rudolf som driver Disruptive.nu igår och pratade om e-handel, SEO, inlänkar och annat smått och gott.

Trafikköp är ju en stor och ökande kostnad för många e-handlare, så SEO i allmänhet och inlänkar i synnerhet (eftersom de inte kräver något tekniskt jobb, mer tjat och charm) är stora ämnen på i princip alla e-handelskonferenser. Men finns det någon mirakelmedicin därute, några tips som verkligen fungerar?

Tillsammans med Judith Wolst har Christian Rudolf börjat göra enkla videor inspelade med en handkamera för under 3.000 kronor där de delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter kring till exempel SEO och inlänkning – kunskap som man inte så lätt finner i handböcker eller i föredrag på konferenser.

Här ser du den första videon om hur e-handlare kan arbeta med att få länkar till sin butik (och därmed få mer köpbenägen trafik från Google):

Är du e-handlare och passionerat intresserad av SEO? Då hittar du ännu mer i följande SEO-post på Disruptive.nu.

Judith Wolst och Christian Rudolf har även spelat in en video om Facebook och hur du som e-handlare kan tjäna pengar via Facebook (och hur du sökoptimerar även din Facebook-sida):

För även om, som Christian själv säger: ”Facebook är mer för att dela än köpa”, så finns en jättepublik där. Så det krävs inte någon hög klickfrekvens eller konverteringsgrad för att skapa försäljning via Facebook.

Men trötta inte ut era vänner och följare – max vart fjärde inlägg bör vara kommersiellt. Som en tumregel.